Шүд өнгөө алдах нь чулуутай холбоогүй. Шүдээ угаахдаа буруу угааснаас эсвэл тохиромгүй оо хэрэглэснээс болж өнгөө алдаж болно.
Шүд өнгөө алдах шалтгааныг үзнэ үү.
Насны байдлаар нь авч үзлээ.
Шүд өнгөө алдах нь хүний насжилттай шууд холбоотой байдаг ажээ. Жил өнгөрөх тусам шүдэн дэх толбоны бөөгнөрөл болон элэгдсэнээс шүд харлаж байдаг.
Өсвөр насныхны шүд өөрийн өнгөөрөө цагаан байдаг бол 20 насныхны хувьд шүдэнд шар өнгийн туяа тогтож эхэлдэг тул цагааруулах бүтээгдэхүүнийг бага хэмжээгээр хэрэглэх шаардлага гардаг.
40 насныхны хувьд шар өнгө нь хүрэн өнгөтэй болж ирэх тул сайн эмчилгээ хэрэгтэй болж эхэлдэг. 50 насныхны хувьд толбо нь маш гүн зузаан болдог тул арилгахад хэцүү болдог.
Өнгөтэй болж эхлэх:
Бидний төрөлхийн шүдний хүрээ нь цаг хугацаа өнгөрөх тутам шар-хүрнээс ногоон-саарал өнгө рүү хувирч байдаг. Шар-хүрэн хүрээтэй шүдийг цайруулахад ногоон-саарал хүрээтэй шүдийг бодвол илүү үр дүн өгдөг.
Шүдэнд өнгө толбо үүсгэдэг хоол хүнс:
Идэх зуршил: Улаан вино, кофе, цай, кола, лууван, оранж болон бусад гүн өнгөтэй ундаа хоолнууд жил өнгөрөх тусам толбо үүсгэх нөхцлийг бүрдүүлж байдаг. Нэмж хэлэхэд хүчиллэг хүнс, жимс болон цуу зэрэг нь пааланг гэмтээдэг. Ингэснээр шүдний гадаргуу шар өнгөтэй болж ирдэг.
Түүнчлэн тамхины никотин нь шүд рүү нэвчиж дотоод өнгө алдалтыг үүсгэдэг.
Сүүлийн үед шүдний чулуу, өнгөр үүсэхийн эсрэг үйлчилгээтэй оонууд худалдаалагдах болсон. Тэдгээрээс сонголтоо хийж зөв угаавал та шүдээ өнгөө алдахаас сэргийлж болно.
АНХААРУУЛГА
Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд word.mn хариуцлага хүлээхгүй болно.
word.mn сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
Таныг word.mn сайтад зочлон өөрийн санал бодлоо чөлөөтэй илэрхийлж байгаад баярлалаа.